Konvencija demokrata
0

Michelle Obama: Trump je pogrešan predsjednik, ovaj haos možemo okončati ako glasamo za Bidena

A. B.
Michelle Obama (Foto: EPA-EFE)
Michelle Obama (Foto: EPA-EFE)
Bivša prva dama Michelle Obama nazvala je Donalda Trumpa pogrešnim predsjednikom SAD-a u kritičnom trenutku za ovu zemlju osvrnuvši se na njegove medijske istupe vezane za pandemiju koronavirusa. Dodala je da je imao više nego dovoljno vremena da dokaže da može biti na ovoj funkciji, ali da u tome nije uspio.

The Guardian piše da je Michelle Obama ukazala na hitnost održavanja izbora u SAD-u tražeći od glasača da shvate da je presudno da Donald Trump bude poražen.

"Ukoliko mislite da stvari ne mogu biti gore, vjerujte da mogu i u to ćete se uvjeriti ukoliko ne dođe do promjene na predstojećim izborima. Ovaj haos možemo okončati ukoliko budete glasali za Joea Bidena isto kao da vaši životi ovise o tome", kazala je Obama.

Posebno se obratila biračima koji planiraju svoje glasove dati nekim "trećim" kandidatima, što je 2016. godine, kako je navela, koštalo pobjede Hillary Clinton.

"Trenutno nije vrijeme da uskratimo svoje glasove u znak određenog protesta ili igranja igre s kandidatima koji nemaju šanse za pobjedu", dodala je.

Bivša prva dama se pozvala na svoj govor na konvenciji iz 2016. godine kada je rekla da je potrebno "uzdići se kada naiđemo na laž".

"Međutim, želim biti jasna. Uzdići se ne znači pričati lijepe stvari i obećavati ljudima kada naiđu na probleme, već suprotno. To znači odabrati teži, ali iskreniji put sve dok ne dostignemo krajnji cilj", poručila je Obama na prvoj noći konvencije Demokrata.