Remi na San Mamesu
16

Atletico Madrid sve dalje od vrha La Lige, Kenan Kodro zaigrao u sudijskoj nadoknadi

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U prvom meču nedjeljnog programa 28. kola španske La Lige Athletic Bilbao i Atletico Madrid odigrali su meč bez pobjednika (1:1).
Prvu priliku na meču imao je Atletico Madrid u 12. minuti kada je Carrasco šutirao, ali lopta odlazi pored gola, da bi u 25. minuti Inaki Williams šutirao, no Oblak je odbranio njegov udarac.

Oblak brani još jednu šansu domaćeg tima u 33. minuti kada je zaustavio pokušaj Alvareza, ali u 37. minuti nije mogao ništa nakon što je Muniain lijepo pogodio i donio vodstvo svom timu.

Samo dvije minute nakon toga, Jorgandžije stižu do poravnanja, a pogodak nakon asistencije Kokea postigao je Diego Costa.

U drugom poluvremenu obje ekipe igrale su oprezno, a najbolju priliku imali su gosti u 80. minuti kada je Arias šutirao, ali golman Athletic Bilbaoa fantastično zaustavlja njegov šut i na kraju, donosi jedan bod svom timu.

Bh. reprezentativac Kenan Kodro dobio je priliku u finišu meča za ekipu iz Baskije, a on je na teren ušao u 91. minuti i za kratko vrijeme nije uspio napraviti ništa vrijedno pomena.

Nakon ovog remija, Atletico Madrid ostaje na lošem šestom mjestu sa 46 osvojenih bodova, koliko imaju i Getafe i Real Sociedad, dok je Athletic na 10. mjestu sa 38 osvojenih bodova.

Tabela: