"Ja više ne mogu"
311

Predsjedavajuća Gradskog vijeća optužila gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića za mobing

Klix.ba
Gradsko vijeće Zenice danas je održalo hitnu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a ni današnja u vrijeme pandemije koronavirusa nije mogla biti bez skandala. Predsjedavajuća Diana Bešić je gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića optužila za mobing.

Bešić je nakon pauze između rasprave o online sjednicama u sali vijeća kroz suze počela izlaganje rekavši da više od godinu trpi mobing i nasilje te da joj je svega preko glave.

"Pokušala sam raditi najbolje što sam mogla, ja sam čvrsta žena, ali ovaj teror, pa da niko od vijećnika nikada ne ustane i kaže 'nemojte, prestanite'. Ja sam žena, majka, građanka ovog grada, ovaj čovjek me teroriše. Mislim na gradonačelnika. Ja ne znam jel on kod svoje kuće to radi ili ne može. Ja sam morala, ovo je puklo iz mene", kazala je Bešić.

Odgovorila je i na redovne prozivke Fuada Kasumovića, koje se odnose na nju, da nije legalno izabrana, da neće dati ostavku, a da Kasumović ima većinu i da je smijeni.

Kasumović je potom izašao za govornicu i kazao da ga je "ganulo" njeno izlaganje.

"Sada bih i ja trebao malo suze da obrišem, baš me je ganulo. Gospođo Bešić, vi ste uzeli puno teži samar nego što možete nositi. Nelegalno ste izabrani, znate da vama diriguju od tamo, a ne svojom savješću, i ja to razumijem. To što hoćete nekoga da dobijete na suze, to možete kod kuće. Da li ja terorišem kući ili ne, to je moja stvar, nije vaša. Znam da me niko nikada nije tužio", odgovorio je Kasumović.

Ponovo je naglasio da želi spriječiti zloupotrebu online sjednica te da se situacija smiruje, a da su vijećnici imali dva mjeseca, da su htjeli raditi, da donesu odluku o online sjednicama.

Sjednici zbog koronavirusa nisu mogli prisustvovati drugi mediji, a u prilogu teksta pogledajte snimak Radio-televizije Zenica koja je radila direktan prijenos sjednice.