Pogledajte fotogaleriju
89

Obišli smo stadione širom BiH i provjerili da li su travnjaci zapušteni kao na Bilinom polju

E. B.
Foto: G. Š./Klix.ba
Stadion Grbavica u Sarajevu (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Nakon što se jučer ekipa portala Klix.ba uvjerila u katastrofalno stanje travnjaka na stadionu Bilino polje u Zenici, odlučili smo obići i druge stadione u našoj zemlji.
Stadion Bilino polje je u očajnom stanju s obzirom da se održavanje travnjaka u potpunosti obustavilo nakon izbijanja pandemije koronavirusa, te je zenički stadion u ovom trenutku, slobodno možemo reći, neuslovan.

Pitanje je i kolika je šteta napravljena na travnjaku, odnosno da li će se moći popraviti prije nastavka takmičenja u Premijer ligi BiH, a slika je sama po sebi još tužnija znajući da je taj stadion ujedno i dom nogometne reprezentacije BiH i stadion u kojeg je Nogometni savez BiH najviše uložio novca.

Stoga su naši fotoreporteri obišli stadione širom Bosne i Hercegovne kako bismo se uvjerili u stanje travnjaka u ostalim gradovima u kojima se igra premijerligaški nogomet.

Srećom, na stadionima u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Vrapčićima i Banjoj Luci, održavanje terena je na maksimalnom nivou, čak i na pomoćnim stadionima, što se najbolje može vidjeti na primjeru Grbavice i pomoćnog terena koji je trenutno u gotovo idealnom stanju za treniranje i igranje.

Nema sumnje kako će premijerligaški igrači uživati igrajući na terenima kada se prvenstvo nastavi, a prema trenutnim najavama to bi se moglo dogoditi krajem maja, ukoliko se ispune svi potrebni uslovi za početak ekipnog treniranja u prvoj sedmici narednog mjeseca.

Fotografije sa stadiona Grbavica, "Asim Ferhatović Hase", Tušnja, Pod Bijelim brijegom, Rođeni i Gradskog stadiona možete pogledati u fotogaleriji.