Raniji problemi
46

Delegacija EU za Klix.ba: Brzo smo reagovali da vratimo zaraženog u bolnicu

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Iz Delegacije EU u BiH za Klix.ba su potvrdili da je jedan njihov uposlenik danas pobjegao iz izolatorija u Sarajevu iako mu je ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa.
"Možemo potvrditi da je naš uposlenik pozitivan na COVID-19 i da je bio pod njegom medicinskog osoblja u Sarajevu. Čim su primjećeni prvi simptomi, sve medicinske upute su bile primjenjene i samoizolacijske mjere", naveli su.

Muškarac je danas bez prethodne konsultacije sa medicinskim osobljem odlučio samoinicijativno napustiti Kliniku za plućne bolesti u Sarajevu.

"Brzo smo reagovali u koordinaciji sa vlastima, te osigurali povratak našeg uposlenika u bolnicu, poštujući sve sigurnosne mjere za smanjenje rizika. Osobe sa kojima je bio u kontaktu su također u izolaciji, dok ne dobiju odobrenje od medicinskog osoblja", naveli su.

Ipak, kako javlja reporter portala Klix.ba trenutno se u izolatoriju na Podhrastovima odvija prava drama s obzirom da još uvijek nije poznato da li će zaraženi biti primljen u ovaj izolatorij ili će biti upućen u neki drugi objekat.

Kako nezvanično saznaje Klix.ba muškarac koji se danas odlučio pobjeći je imao psihičkih problema koji su ga nagnali na ovaj čin jer su vjerovatno prouzrokovani činjenicom da je zaražen koronavirusom.