Dobio 59 od 99 glasova
1.3k

Fikret Prevljak izabran za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo

A. D.
Fikret Prevljak (u sredini) (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Fikret Prevljak (u sredini) (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Fikret Prevljak izabran je večeras za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Sarajevski odbor stranke večeras je birao tajnim glasanjem novog predsjednika između dva kandidata, Semira Efendića i Fikreta Prevljaka.
Prevljak je u konačnici dobio 59 glasova, a Efendić 40. Novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA u hotelu Holiday biralo je 99 delegata.

Kako smo danas pisali, sada kada je poznat novi čelnik KO SDA Sarajevo potencijalni kandidati za potpredsjednike koji se biraju su Sebija Izetbegović, Mahir Dević, Haris Zahiragić, Eldar Čomor i Ibro Berilo.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo je poslije Predsjedništva i Glavnog odbora organ stranke koji privlači najviše pažnje. U proceduri se između desetak predloženih kandidata izbor sveo na dva koji su imali dovoljan broj kandidatura da bi mogli ići dalje u proces.

Prevljak je danas za Klix.ba izjavio da je prihvatio kandidaturu jer ne bježi od odgovornosti.

"Kandidirali su me oni koji imaju pravo na to. Želim promjene tamo gdje su promjene potrebne, i tamo gdje ih građani očekuju najviše. Imali ste ljudi i u ovoj Fortinoj vladi, koji su na ovaj ili onaj način po 7-8 godina prisutni u vlasti, a stalno su govorili o promjenama i nisu ništa donijeli, osim nekih promjena na gore. Želimo uređeniji grad, a ne da stalno samo pričamo kako grad nije čist. Treba nam bolji javni prevoz, ekonomija, razvoj infrastrukture, a ne samo da pričamo kako ništa ne valja. Kada je riječ o promjenama, tu ne treba puno govoriti, već pustiti da djela sama govore. I to dobra djela", rekao je Prevljak.