"Evidence 101"
209

Damir Arnaut odgovorio SBB-u fotografijama svog pasoša

A. P.
Damir Arnaut (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Arnaut (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut negirao je tvrdnje Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH da je sa tom strankom potpisao notarski ugovor te objavio fotografije pasoša kojima pokazuje da u periodu kada je ugovor navodno potpisan nije ni bio u Bosni i Hercegovini.
SBB je, podsjetimo, nakon Arnautovog saopćenja da napušta stranku zbog najave tužbe protiv Jasne Duraković, objavio da i Arnaut ima notarski ugovor potpisan sa strankom te da je, povrh svega, on lično autor inoviranog notarskog ugovora za sve poslanike i kandidate za izbore 2018. godine.

Oni su objavili i primjerke dva ugovora, jednog u kojem stoji ime Jasne Duraković, a drugog na ime Damira Arnauta. Oba dokumenta nose datum 19. 7. 2019. godine.

"SBB tvrdi da sam 19. 7. 2019. potpisao notarski ugovor vezano za Izbore 2018! Godinu kasnije! Još da 19. 7. 2019. nisam bio na moru! Doduše na Pelješcu, ne na Zanzibaru", napisao je Arnaut na Twitteru uz dvije fotografije pasoša, nazvavši ih "dokazom 101".

Podsjetimo, Arnaut je donio odluku o istupanju iz SBB-a, a u državnom Parlamentu od sada će djelovati kao samostalni zastupnik.