Zagađen zrak
6

Forto: Dogovorena nabavka prečišćivača zraka za vrtiće

S.H.P.
Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto održao je danas sastanak s predstavnicima međunarodne zajednice. Na sastanku je razgovarano o zagađenom zraku u Kantonu Sarajevo, a ovom prilikom dogovorena je nabavka prečišćivača zraka za vrtiće i zaštitnih maski.

Forto je kazao da je jedan od najvećih problema kada je riječ o lošem zraku u implementaciji i u pomoći građanstvu. Bitno je, kako je kazao, podizati svijest kod građana Kantona Sarajevo o ovom problemu.

"Ono što smo odmah dogovorili i što ćemo krenuti u implementaciju jeste da smo osigurali finansiranje za pročišćivače zraka za sve vrtiće JU 'Djeca Sarajeva', također osigurali smo finansiranje za maske koje ćemo dati javnim uposlenicima koji zbog posla moraju boraviti vani. Ovo se posebno odnosi na policijske službenike", kazao je premijer Forto.
Ovaj projekt će se implementirati uz pomoć Razvojnog programa Ujedinjenih nacija. Forto je dodao i kako su predstavnici međunarodne zajednice pohvalili dosadašnji rad Vlade Kantona Sarajevo te da je sve što je do sada Vlada uradila i isplanirala da uradi u 2020. godini dosta ispred svih vlada do sada.