Oslobođeni Seferovići
275

Memić nakon presude: Tužilaštvo KS se nije nadalo da će naići na poštenog sudiju

Dž. L.
Muriz Memić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Muriz Memić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu danas po drugi put oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je prije četiri godine stradao Dženan Memić otac ubijenog Saralije poručuje kako nije želio odustati od borbe za istinu za svu djecu u našoj zemlji.
Muriz Memić zahvalio se svima koji su bili uz njega i njegovu porodicu.

"Ovo je bila neviđena borba, ispred sebe smo imali Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Federalno tužilaštvo s bivšim glavnim federalnim tužiocem Zdravkom Kneževićem koji mi je poslao poruku kada je otišao u penziju rekavši: 'Mafija je bila jača, nisam mogao ništa učiniti'. Federalno tužilaštvo, Ustavni sud BiH, Vrhovni sud BiH koji se debelo obrukao, OSA, SIPA, svi su bili protiv nas. Sve imamo napismeno i svi su mi rekli da je istraga provedena najbolje što je do sada viđeno, a evo vidimo šta je bilo. Ja bih sad šetao ulicom, a oni bi sjedili u kafani i rekli: 'Eno one budale, ubili su mi dijete, a on to ne zna'. Nije im prošlo i neće im nikada proći. Ovo je Muriz uradio za svu djecu u BiH, da se više nikada nikome ne desi. Ja Dženana ne mogu vratiti, ali mislim da je još djece ubijeno na ovaj način, a da se to ne zna. U februaru 2018. u Nedžarićima je ubijena djevojka, a Sabina Sarajlija je obustavila istragu", kazao je Memić.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

On je dodao kako će novi protesti za Dženana Memića biti održani 8. februara u Sarajevu, na godišnjicu kobne noći 2016. godine u glavnom gradu BiH.

"Ovaj Sud je osvijetlio svoj obraz. Tužilaštvo se vjerovatno nije nadalo da će naići na poštenog sudiju", kazao je Memić.

Podsjećamo, predsjedavajući sudija Igor Todorović danas je kazao kako Tužilaštvo KS nije dokazalo van razumne sumnje da su optuženi krivi navodeći i dijelove nalaza vještaka banjalučkog Centra Zenit, čiji su vještaci rekonstrukcijom utvrdili da optužnica ne odgovara činjeničnom stanju, kao i vještaka medicinske struke koji je kazao kako povrede na Dženanovom tijelu ne odgovaraju onima koje bi izazvala saobraćajna nesreća.