Najluđa noć
259

Željko Joksimović priredio fenomenalnu dvosatnu zabavu na dočeku Nove godine u Sarajevu

A. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nekoliko desetina hiljada Sarajlija i posjetitelja iz svih krajeva BiH, regije i šire uživali su u večerašnjem novogodišnjem koncertu Željka Joksimovića u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Joksimović je dva sata zabavljao publiku svojim hitovima poput "Drska ženo plava", "Ponelo", "Milimetar", "Vreteno", "Supermen", "Djevojka", "Nije ljubav stvar", "Lane moje" i time dodatno zagrijao atmosferu. Nastup je započeo baladom "Ljubavi" svirajući na klaviru.

Njegov nastup počeo je u 23:15 sati, a Joksimoviću se minutu prije nego je otkucala ponoć na bini pridružio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. Njih dvojica su zajedno s publikom odbrojali posljednjih deset sekundi 2019.

Spektakularnim vatrometom i kultnom pjesmom "Sarajevo, ljubavi moja" regionalna zvijezda Željko je počastio desetine hiljada Sarajlija i turista na ispraćaju stare i dočeku nove 2020. godine.

Još jedno od iznenađenja večeri bila je pjesma "Lejla" koju je Željko napisao za Harija Mata Harija, a Hari je izveo na Evroviziji 2006. godine u Atini.

Uprkos hladnoći i magli, domaćini i gosti Sarajeva uživali su u repertoaru koji je zadovoljio ukuse kako najmlađe tako i najstarije publike. Pred kraj koncerta na sceni se pojavio Čedomir Jovanović koji je sa Joksimovićem otpjevao pjesmu "Lud i ponosan".

Podsjetimo, kao uvertira u večerašnji koncert bio je nastup mlade bh. pjevačice Ilme Karahmet koja je izvela niz svima dobro poznatih domaćih hitova, a sve je začinila izvedbom sevdalinke "Moj dilbere".

Uz čestitke i najljepše želje prisutnima Joksimović je završio koncert baladom "Možda je to ljubav". Tu pjesmu je 2019. godine predstavio kao poklon na Dan zaljubljenih.

Veliki broj policajaca osiguravao je večeras građane i goste Sarajeva. Na sreću, tokom noći i proslave Nove godine nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Glavna saobraćajnica u Sarajevu, koja je bila blokirana od 15 sati, bit će oslobođena za saobraćaj od 5 sati ujutro.

Sarajevo sutra nastavlja slaviti Novu 2020. godinu uz koncert Zabranjenog pušenja ispred Vječne vatre.