Zagrijavanje atmosfere
515

Nastupom Ilme Karahmet počela novogodišnja proslava u centru Sarajeva

A. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet započela je proslavu Nove godine na otvorenom u Sarajevu zagrijavajući atmosferu pred nastup regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića.

Ilma je svoj nastup počela nešto iza 21 sat kombinacijom autorskih pjesama i obrada poznatih numera poput "Ima jedan svijet", "Takvi kao ti", "Ti možeš sve, al jedno ne", "Tugo, nesrećo"...

Uprkos hladnom vremenu na javnom dočeku okupio se veliki broj ljudi koje je zagrijavala Ilma u pratnji benda.

Ilma Karahmet je oduševila region još na audiciji prve sezone X Factora i to izvedbom pjesme "Ima jedan svijet" Zorice Kondže, a kasnije i pobjedom u showu RTL Zvijezde 2018. godine. Iako vrlo mlada, rano je počela autorsko stvaralaštvo te je do sada vjernu publiku počastila pjesmama "Podižem glas" i "Ništa tvoje".

Željka Joksimovića je upoznala još za vrijeme X Factora 2017. godine, gdje je ovaj srbijanski muzičar bio jedan od četiri člana žirija.

On je još ranije kazao da Ilma ima vanserijski talent i da za nju radi vrijeme, a posebno mu je bila fascinantna količina energije ove mlade pjevačice čiji je put krenuo iz Kiseljaka.

Ovo je već četvrti put da se organizuje veliki javni doček Nove godine u glavnom gradu BiH, pod pokroviteljstvom uprave Grada Sarajeva uz slogan "Sarajevo novogodišnji centar regije".