Akcija "A1"
30

SIPA zaplijenila 100 kilograma droge na području Trebinja

D. Be.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Trebinja, u saradnji sa službenicima Granične policije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “A1”, prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma droge.

Tokom akcije pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", rekao je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Vozač teretnog motornog vozila uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet opojnim drogama”.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Gore navedene aktivnosti provedene su po naredba Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a Republike Srpske i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

"Navedenim institucijama, policijskim agencijama i organima zahvaljujemo se na pruženoj pomoći i saradnji prilikom realizacije ove operativne akcije", dodao je Miladinović.