Iznenađenje u Londonu
13

Federer poražen u prvom kolu završnog Mastersa sezone: Thiem slavio u dva seta

F. Z.
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer je loše otvorio završni Master sezone u Londonu, a u prvom kolu Švicarac je poražen od austrijskog tenisera Dominica Thiema rezultatom 2:0, po setovima 7:5 i 7:5.
Odlično je Thiem otvorio meč i već u prvom gemu došao je do breaka. Uspio je Austrijanac potvrditi break, ali se Federer vratio u četvrtom gemu i izjednačio na 2:2. Do 11. gema prvog seta nismo vidjeli niti jednu break loptu, a onda je svoju četvrtu na meču drugi put večeras iskoristio Austrijanac. Uspio je potvrditi break i povesti s 1:0.

Thiem je bio bolji i u drugom setu. Federer je imao jednu break loptu u četvrtom gemu, ali je Thiem uspio spasiti. I baš kao u prvom setu Austrijanac je do breaka došao u 11. gemu. Ovaj put imao je tri vezane break lopte, iskoristio je prvu i došao do prilike da servira za meč.

Ruka Austrijanca malo se stegla u 12. gemu i Federer je došao do dvije break lopte. Ipak, Thiem je uspio spasiti break loptu i riješiti meč u svoju korist rezultatom 2:0.

Federera sada očekuje izuzetno težak zadatak s obzirom na to da se nalazi u grupi sa Novakom Đokovićem i Matteom Berrettinijem, a više prava na kiks vjerovatno neće imati.