Policija na terenu
525

Muškarac preminuo usljed požara u Sarajevu, u garaži zgrade izgorjelo nekoliko auta

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Jedna osoba je preminula, a najmanje dvije su povrijeđene usljed požara koji je zahvatio nekoliko automobila u garaži stambenog kompleksa zgrada Tibra u sarajevskom naselju Stup.

Kako je potvrđeno iz Operativno centra Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, najmanje jedna osoba je umrla usljed gutanja dima. Prema nezvaničnim informacijama muškarac koji je preminuo je bio plućni bolesnik.

"U neposrednoj blizini mjesta događaja zatečena je jedna osoba u besvjesnom stanju, te je ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS konstatovao smrt. Sumnja se da je smrt nastupila usljed djelovanja dima. Još tri osobe su prevezene na dalje ukazivanje ljekarske pomoći u UKC Sarajevo i van su životne opasnosti", rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Također, više osoba je završilo u Hitnoj pomoći, a stanarima je preporučeno da zbog dima ne borave u stanovima do daljnjeg.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, dojava o požaru zaprimljena je u 4:35 sati. Požar je lokalizovan u 4:46, a likvidiran u 6:30. Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca.

Vatrogasci su prilikom dolaska imali probleme zbog velikog broja parkiranih automobila ispred podzemne garaže, a vrata garaže su morali razvaliti kako bi ušli i lokalizirali požar.

"Iznosili smo djecu, pomagali starijim osobama da izađu, a lupali u vrata ljudima da izađu iz stanova jer je bilo katastrofa - puno dima", rekao je jedan od stanara.

Na automobilima je nastala materijalna šteta, a uzrok požara će biti poznat naknadno. Uviđajem na mjestu događaja rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Pored policijskih službenika, prisustvuje i vještak za protiv požarnu zaštitu.