Dekoracije, nakit...
40

Amra Džeko otvorila drugi Orea Art Market u Sarajevu, u ponudi djela 40 kreativaca

Dž. L.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Brojni kreativci iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije, danas po drugi put predstavljaju svoje originalne proizvode na Orea Art Marketu u Sarajevu, cjelodnevnom događaju namijenjenom za cijelu porodicu.

Drugi Orea Art Market započeo je u 11 sati kada su već prvi posjetioci stigli u prostor nekadašnjeg kina Imperial, današnjeg Brew Imperial Societyja, kako bi pogledali, ali i kupili neke od raznovrsnih proizvoda iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Amra Džeko koja stoji iza Art Marketa i online platforme OreaBazaar.com, zajedno sa svojim prijateljima Senitom Slipac i Kerimom Kalamujićem, istakla je kako je ponosna što imaju najbolji događaj ove vrste u Sarajevu te što su ove godine ugostili i prijatelje iz regije.

"Imamo četiri kreativca iz Srbije te jednog iz Hrvatske koje očekuje i naredne godine na druga dva marketa koje već planiramo. Hvala svim naši kreativcima, sponzorima i svim partnerima koji nas podržavaju. Orea sutra slavi svoj prvi rođendan i mnogo smo sretni što smo narasli kroz ovu godinu. To nam daje snage i motivaciju da se još više razvijamo. Sigurno je ako hoćemo raditi i praviti velike uspjehe, to i možemo. Želimo olakšati našoj kreativnoj industriji u online svijetu da ide u korak sa svjetskim trendovima", istakla je Džeko.

Na današnjem Orea Art Marketu prisutno je ukupno 40 izlagača koji nude proizvode za sve uzraste, za djecu, za kuću, dekoracije, nakit...

Džeko ističe i posebno zadovoljstvo time što je današnji market humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod od ulaznica koje koštaju 2 KM, kao i pet posto od svake kupovine će se donirati Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Uz promociju bh. i regionalnih kreativaca te omogućavanja njihovog razvoja na online platformi, Džeko kaže kako zajedno s partnerima, Gradom Sarajevo i Vladom Kantona Sarajevo, želi učiniti Sarajevo regionalnim centrom kreativne industrije.

"Zajedno smo jači, naučit ćemo mnogo više i ne vidim razlog zašto ne bismo dva puta godišnje imali ovakve događaje koji samo mogu rasti i postajati sve bolji", poručila je Džeko.

Ni na drugom Orea Art Marketu ne izostaje diplomatska podrška čemu svjedoče ambasador SAD-a Eric Nelson te ambasador Italije Nicola Minasi koji su se prošetali između kreativnih štanova sa raznim proizvodima.

Orea Art Market trajat će večeras do 18 sati.