Ozvaničen program
230

Skaka: Novogodišnja čarolija je postala brend, neodvojivi dio Sarajeva

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Grad Sarajevo će i ove godine svojim sugrađanima, gostima i turistima ponuditi i prezentirati novogodišnji show za pamćenje, istaknuto je na današnjoj press konferenciji u Vijećnici.
Organizatori na čelu s Gradom Sarajevom su obećali vrhunski muzički i zabavni novogodišnji program uz nastup velikih regionalnih zvijezda uz poruku da će Sarajevo tokom tri dana i noći, od 30. decembra do 1. januara, četvrtu godinu zaredom biti centar regije.

"Nemam nikakve sumnje da ćemo imati spektakl na istom ili višem nivou nego proteklih godina. Do sada su ovi koncerti u Sarajevu okupili više od 250.000 ljudi. Hiljade turista, naših gostiju, došlo je zato u naš glavni grad. Od toga svi imaju koristi", rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

On je kazao da Sarajevo nastavlja lijepu tradiciju novogodišnje čarolije.

"To je postao naš prepoznatljiv brend, neodvojivi dio Sarajeva. Građani to od nas očekuju, ljudi iz regije planiraju odmore u skladu s tim. Nećemo ih razočarati", poručio je Skaka.

Uspješna organizacija novogodišnje zabave u protekle tri godine je doprinijela turističkom i ekonomskom rastu Sarajeva i BiH, a gradonačelnik se zahvalio svim partnerima i institucijama na podršci ovom projektu.

Iako je koncert klasične muzike trebao biti održan ispred Katedrale, kao prethodne tri godine, došlo je do promjene lokacije jer Općina Stari Grad nije dala saglasnost.

Skaka je kazao da Općina Stari Grad ovaj put nije prepoznala važnost ovog događaja.

Kao što je portal Klix.ba jučer objavio, danas je ozvaničeno da će Željko Joksimović nastupiti na Trgu BiH na dočeku Nove godine. Dan uoči novogodišnjeg spektakla, 30. decembra, ispred Vječne vatre će biti upriličen koncert klasične muzike, dok će prvog dana 2020. godine ispred Vječne vatre nastupiti Zabranjeno pušenje.