Saznaje Klix.ba
255

Denisu Stojniću zabranjeno da se bori protiv Ante Delije u Zagrebu

N. K.
Denis Stojnić (Foto: D. S./Klix.ba)
Denis Stojnić (Foto: D. S./Klix.ba)
Organizacija KSW zabranila je bh. MMA borcu Denisu Stojniću da se bori u subotu protiv Hrvata Ante Delije u zagrebačkoj Areni, saznaje Klix.ba.

Naime, Stojnić je povrijedio lijevo koljeno prilikom treninga na parteru. Ligamenti lijevog koljena su mu potpuno oštećeni. Nakon obaveznih ljekarskih pregleda koje KSW traži od boraca pred sami meč, kao što su MRA i MRI glave i čitavog tijela, razne krvne analize i slično, a koje je i Denis uradio, utvrđeno je da on ne može da se bori, jer KSW ne želi da rizikuje dalje povrede svojih boraca i ne dozvoljava da borci ulaze u ring povrijeđeni.

Denis je s KSW organizacijom potpisao ugovor na četiri borbe. S obzirom na to da je interesovanje publike za meč Delije i Stojnića bilo ogromno, isti meč će biti pomjeren za mart 2020. godine u Poljskoj.

Uprkos brojnim molbama da uđe u ring, zbog velikog interesovanja njegovih navijača, a i ostale publike, i prijedlozima da na ranu stavi blokadu, kortizol, hijaluronsku kiselinu ili depo medrol koji bi spriječio bol tokom meča, KSW je odbio Stojnića, jer je mogućnost da zadobije još veću povredu velika. Samim tim se ne bi mogao više boriti ili bi čak mogao postati invalid.

Ono što slijedi je da Stojnić hitno operiše koljeno, zaliječi ga i spremi se za meč protiv Delije u martu 2020. godine.

Povodom ovoga oglasio se i Denisov menadžer Ivan Dijaković. On je Denisu rekao da ga ni on ne bi pustio da radi meč, kao što je i KSW to učinio.

"Denis mora shvatiti da ovo nije neka mala organizacija i da on može odlučivati, jer se KSW brine o svojim borcima, da su 100 posto zdravi za meč", rekao je Diaković.

Inače, ovakve stvari su se dešavale čak i u UFC federaciji pa dotle da su mečevi bili otkazivani jer su borci gubili svijest zbog skidanja kilaže.

Stojnić sada ima u planu sanirati svoju povredu i u martu odraditi meč s Delijom, jer obojica moraju biti zdravi i spremni za meč. Kako je Denis povrijeđen, za Antu će se naći neki drugi, zamjenski borac.