Bavili se Facebookom
173

Čampara: Imam informaciju da je izvršenje Budžeta KS na kapitalnim investicijama veoma nisko

Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara rekao je kako ima saznanja da je izvršenje Budžeta KS na kapitalnim investicijama veoma nisko, odnosno između 18 i 20 posto te da će do kraja godine jedva stići 20 posto.

"Nažalost, imam informaciju da je izvršenje Budžeta KS na kapitalnim investicijama takvo i zbog toga ću tražiti od premijera KS Edina Forte da kaže gorku istinu građanima. Sve vrijeme sam upozoravao na nerad Vlade KS i činjenicu da se izvršna vlast skoro nikako nije bavila kapitalnim stvarima", kazao je Čampara.

Zastupnik SDA u Skupštini KS ističe da se Vlada Kantona Sarajevo u proteklom periodu bavila populizmom, objavama na Facebooku i ostalim društvenim mrežama misleći da će time uspjeti zamagliti činjenično stanje i slagati građane Kantona Sarajevo.

"Na žalost svih nas, građana Kantona Sarajevo, ovo je surova istina. Vlada KS, ne da nije uradila ništa na kreiranju novih ideja i projekata, već nisu započeli, a kamoli završili projekte koje im je ostavila prethodna Vlada KS, iako su imali budžet veći od milijardu KM", rekao je Čampara.

Kako kaže, s tugom se može zaključiti da je ova godina propala i da se slobodno može reći, s obzirom na to da je već kraj građevinske sezone, kako se u narednom periodu ništa dobro neće desiti u KS.