Vremenska prognoza
60

Bablje ljeto polako prolazi: Od srijede stižu kiša i sivi oblaci, a na planinama snijeg

L. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Bablje ljeto u Bosni i Hercegovini polako pakuje kofere i odlazi, a ususret nam ide lagani pad temperatura i oblačno vrijeme koje sa sobom donosi i kišu. Meteorolozi uz to najavljuju da na planinama sredinom sedmice možemo očekivati snijeg.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, nedjelju će obilježiti sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar će biti slab i promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura iznosit će od sedam do 13 stepeni celzija, na jugu od deset do 16, a dnevna od 21 do 27 stepeni.

U ponedjeljak možemo očekivati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove s maglom, a jutarnja temperatura iznosit će od sedam do 13 stepeni, na jugu od 11 do 16, a dnevna od 18 do 24 stepena.

Već drugi dan radne sedmice sunce će zamijeniti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Krajini se u večernjim satima očekuje kiša koja će nastaviti padati u noći sa utorka na srijedu u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura rast će sa šest na 12 stepeni, na jugu do 15, a dnevna od 14 do 19, na jugu čak i do 22 stepena celzija.

Već sredinom sedmice možemo očekivati nastavak padavina, pad temperatura u svim dijelovima zemlje, a meteorolozi na planinama najavljuju i snijeg.