Službene objave
44

Šestorka imenovala nove odbore, među kadrom Amar Trbović, Ahmed Nurković i Zarfa Dupovac

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U posljednjem broju Službenih novina Kantona Sarajevo objavljena su imena novih kadrovskih rješenja vladajuće većine u Sarajevu. Među njima su i imena vlasnika ugostiteljskog objekta Downtown Amara Trbovića, bivšeg predsjednika SPUS-a Ahmeda Nurkovića i nekadašnje direktorice Zavoda Pazarić Zarfe Dupovac.
Za vršioce dužnosti predsjednika i člana Upravnog odbora Javne ustanove "Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo" na period od najviše tri mjeseca imenovani su Enes Islamagić član Općinskog odbora Nezavisne bh. liste (NBL) Novi Grad, inače političke stranke na čijem čelu se nalazi načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Još dvije osobe povezane s Hadžibajrićem imenovane su u Upravni odbor ove ustanove, a riječ je o Ameli Kulaglić (pomoćnica načelnika za urbanizam u Općini Stari Grad) i Almi Destanović (sekretarka organa državne službe u Općini Stari Grad). U ovaj odbor još su imenovani Amra Hadžimuhamedović i Robert Stergar.

Za vršioce dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Javne ustanove Muzej Sarajeva na period od najviše tri mjeseca imenovana je Amela Tinjak, dok su za članove postavljeni Vesna Bukvić i predsjednik Općinskog odbora SBB-a Hadžići Zlatan Šehić.

Vlasnik ugostiteljskog objekta Downtown i član NBL-a Amar Trbović postavljen je na poziciju vršioca dužnosti predsjednika Upravnog odbora Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata "IKRE". Za vršitelje dužnosti članova imenovani su sekretarka ministarstva za boračka pitanja KS Belma Adilović i član Općinskog odbora DF-a Vogošća Ćamil Cvrk.

Što se tiče Nadzornog odbora Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata "IKRE", za vršiteljicu dužnosti predsjednice imenovana je Anera Junuzović iz NBL-a, dok su za vršitelje dužnosti članova postavljeni Edin Nukić iz DF-a i uposlenik Ministarstva za boračka pitanja KS Velid Imamović.

Upravnim odborom Javne ustanove Fond Memorijala Kantona Sarajevo u svojstvu vršitelja dužnosti predsjedava bivši predsjednik Studentske asocijacije (SPUS) i brat predstavnika studenata u Fondu za razvoj Univerziteta u Sarajevu Ammara Nurkovića Ahmed Nurković.

Na pozicijama vršitelja dužnosti članova u ovoj ustanovi nalaze se Safija Šehović (pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu u Općini Stari Grad), Osman Smajlović (pomoćnik ministra za boračka pitanja KS u Sektoru za boračko-invalidsku zaštitu), Indira Bihorac (uposlenica Fonda) i Maid Dželilović iz DF-a.

U Nadzorni odbor ustanove "Fond Memorijala Kantona Sarajevo" za v. d. predsjednika imenovan je Haris Hojkurić iz NBL-a, dok su za v. d. članova imenovani uposlenik Ministarstva za boračka pitanja KS Rasim Duraković i pomoćnica direktora za tehnička pitanja Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida Fedina Ljubunčić.

U posljednjem broju Službenih novina Kantona Sarajevo objavljena su i kadrovska rješenje koja se odnose na Sarajevo šume. Riječ je o imenovanjima u Nadzorni odbor KJP Sarajevo-šume d.o.o. Sarajevo na puni mandat.

Za predsjednicu NO KJP Sarajevo-šume imenovana je Lejla Kasalo, a za članove Vedad Imamović i Zarfa Dupovac. Ime Zarfe Dupovac posljednjih mjeseci često je spominjano u medijima prilikom izvještavanja o dešavanjima u Zavodu Pazarić.

Zarfa Dupovac zaposlena je kao stručna saradnica u Zavodu Pazarić, a kako su mediji izvještavali, presudom Općinskog suda iz 2006. godine kažnjena je sa 1.500 KM zbog nesavjesnog rada u službi i to za vrijeme dok je obnašala dužnost vršiteljice dužnosti direktorice Zavoda Pazarić.