Nakon dvije decenije
2.6k

Nana Fata Orlović za Klix.ba: Za muštuluk ste, hvala svim dobrim ljudima

D. Be.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Nana Fata Orlović je dočekala konačnu presudu kojim se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz njenog dvorišta u Konjević Polju. Ona je za ovu informaciju saznala od ekipe portala Klix.ba i bila je veoma iznenađena.
"Ako to bude tačno i istina, za muštuluk ste. Sad će, bolan, biti 20 godina. Hvala dobrim ljudima. Treba to da se riješi što prije, jer ovo je grozno, ne znam kako bih rekla što se ovako radilo. Moji sinovi hoće da prave kuće na svojoj zemlji. U mom dvorištu nikad nije bila crkva, hoćemo svoje dvorište", kazala je Orlović.

Nana Fata je napomenula da nema ništa protiv crkve, već protiv onoga što je nelegalno izgrađeno na njenoj vlastitoj zemlji.

"Neću da postoji pred mojim vratima, jer nikada tu nije bila. Ovolika zemlja, ovolika Bosna, a eto da mora biti u mom dvorištu. To je bruka za sve. Još jednom, za muštuluk ste", kazala je Fata Orlović.

Advokat Rusmir Karkin koji je zastupao interese 14 osoba koje su podnijele tužbu za Klix.ba je kazao da je ovo očekivana odluka nakon toliko godina političke igre.

"To je ono što smo tvrdili od početka i na kraju je potvrđeno. Bilo je vrlo jednostavno s pravne strane - na privatnoj imovini izgrađen objekt bez saglanosti, uz izričito protivljenje vlasnika. Sve je ovo bila politička igra posljednjih 20 godina i bilo je vrijeme da se i to završi", kazao je Karkin.