Istom rutom
349

Odobrena šetnja udruženju koje promoviše tradicionalnu porodicu dan prije povorke ponosa u Sarajevu

S. H.
U subotu 7. septembra od Vječne vatre do Trga BiH, odnosno Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu bit će organizirana mirna šetnja građana u organizaciji nevladine organizacije "Svjetlo" pod nazivom "Dani porodice".

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je dozvolu spomenutom udruženju na šetnju pod nazivom "Dani porodice", a sve povodom iskazivanja neslaganja s organiziranjem prve Bh. povorke ponosa zakazane za 8. septembar na istoj dionici.

Iz udruženja "Svjetlo" saopćili su da će šetnja početi u 14 sati ispred Vječne vatre, a da će ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH biti održan prigodan govor.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Organizatori očekuju oko 500 učesnika, a angažirali su i zaštitarsku agenciju.

Ono što je važno istaći jeste da će tokom te šetnje biti obustavljen saobraćaj od Vječne vatre (ulica Maršala Tita) do Marijin Dvora od 13 do 16 sati.

"Želimo naglasiti da nam nije cilj provociranje, izazivanje mržnje ili sukoba prema bilo kome. Naša šetnja je odraz naše volje i načina gajenja tradicionalne porodice te se neće čuti govor mržnje prema drugome i drugačijem. Naši će govornici govoriti o vrijednosti tradicionalne porodice", poručuju organizatori ove šetnje.

Od 13 do 16 sati 7. septembra saobraćaj će biti u potpunosti blokiran u ulici Maršala Tita te će se preusmjeravati u sporedne ulice.