Veznjak Dinama
12

U dobroj formi: Amer Gojak nakon neugodnog udarca spreman za Rosenborg

D. B.
Amer Gojak (Foto: EPA-EFE)
Amer Gojak (Foto: EPA-EFE)
Bh. reprezentativac i zvijezda zagrebačkog Dinama Amer Gojak spreman je za nove izazove uprkos udarcu koji je dobio tokom utakmice 5. kola Hrvatske nogometne lige protiv Intera iz Zaprešića.
Gojak je zaigrao za Dinamo od prve minute na gostovanju u Zaprešiću, ali je u 78. minuti napustio tener nakon što je dobio udarac u skočni zglob. Prethodno je imao nekoliko dobrih pokušaja te je upisao asistenciju. Ipak, izmjena je očigledno bila preventivna kako bi se procijenilo stanje, a prema informacijama izvora bliskog nogometašu, Gojak trenira bez problema te je spreman za naredne izazove, kako u klubu, tako i u reprezentaciji BiH.

Dvadesedvogodišnji veznjak je odlično počeo novu sezonu, postigao je lijep pogodak u Superkupu Hrvatske protiv Rijeke te je tako donio Modrima prvi trofej u sezoni.

Gojak je pogodio i protiv Gorice u 3. kolu HNL-a čime je pokazao da je u formi.

Također, nastupao je i u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a jedan od četiri gola Dinama je postigao u uzvratu 3. pretkola na gostovanju kod Ferencvaroša., nakon čega su Zagrepčani prošli u play-off elitnog evropskog takmičenja. Naredni protivnik je Rosenborg 21. augusta.

Gojak već se već neko vrijeme redovno nalazi na spisku selektora nogometne reprezentacija BiH Roberta Prosinečkog te ga mnogi vide temeljom za budućnost Zmajeva.