Poznati detalji
21

Roma ponudila Džeki poboljšan ugovor, za tri godine će zaraditi 15 miliona eura

K. H.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko u petak je produžio ugovor s Romom do 2022. godine čime je stavljena tačka na višemjesečno iščekivanje njegovog transfera u Inter, a prema pisanju italijanskih medija on će za nove tri godine u Rimu zaraditi sigurnih 15 miliona eura.

Corriere dello Sport piše kako je Džeki posljednjih dana stavljeno do znanja da ga Roma ne želi prodati u Inter, a kada je to postalo sasvim jasno, obje strane dogovorile su nove, poboljšane uslove, po kojima je Džeko potpisao novi trogodišnji ugovor s Vučicom iz Rima.

Tako ovaj izvor piše da je predsjednik Rome James Pallota predložio Dijamantu novi trogodišnji ugovor vrijedan 15 miliona eura, odnosno pet miliona eura po sezoni, što je Džeko prihvatio jer je i ranije tražio finansijsku sigurnost u novom klubu. Ugovor s Romom za Džeku bi mogao biti i posljedni "veliki" ugovor u karijeri jer kada on istekne, Dijamant bi trebao imati 36 godina, što su već pozne igračke godine.

Iako je Antonio Conte svim silama pokušavao dovesti Džeku u svoje redove, baš kao i prije godinu i po kada je bio menadžer Chelseaja, dva kluba jednostavno nisu uspjela pronaći zajedničku riječ, pa će tako ovaj bivši trener Juventusa i drugi put ostati bez usluga toliko željenog bh. napadača.

Kada je u pitanju budućnost same Rome čiji je Džeko najbitniji igrač, pojedini mediji u Italiji pišu da bi Vučica u narednom periodu mogla dogovoriti transfer Alexisa Sancheza iz Manchester Uniteda koji svim silama želi pobjeći iz Premiershipa gdje već godinama ne može pronaći prepoznatljivu formu.