Uvredljive poruke
289

Hidajet ef. Polovina: Toliko radimo na suživotu, a onda se ovo dogodi

E. M.
Uvredljivi grafiti ispisani na pet automobila
Uvredljivi grafiti ispisani na pet automobila
Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Gornji Vakuf Hidajet ef. Polovina komentarišući uvredljive poruke na imovini Bošnjaka i veličanje genocida u razgovoru za Klix.ba je kazao da se nada da je to rezultat alkoholizma, a ne istinski stavovi.
Polovina je na početku razgovora kazao da se nema nešto posebno reći na jutrošnji događaj koji je uznemirio bošnjačko stanovništvo u Gornjem Vakufu te da očekuje da će policija pronaći počinioca ili više njih, ali da Medžlis islamske zajednice Gornji Vakuf osuđuje ovaj čin.

"Slika nekada govori više od hiljadu riječi, a ovdje je riječ zamijenjena slikom tako da one govore puno više, posebno imajući u vidu šta se događalo u bližoj prošlosti na području Gornjeg Vakufa. Ostanete bez komentara kada godinama radite na suživotu i vidite ovakve poruke", kazao je ef. Polovina.

Na kraju razgovora je iskazao nadu da se radi o osobama koje su nepromišljeno u alkoholiziranom stanju uradile to djelo.

Iz MUP-a SBK su potvrdili da su na porodičnoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koja su bila parkirana u dvorištu, osvanuli crnom farbom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

"O događaju je upoznat dežurni tužilac koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatovati da događaj najvjerovatnije ima obilježja krivičnog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti", dodali su iz MUP-a SBK uz obrazloženje da se poduzimaju sve aktivnosti na otkrivanju počinilaca ili više njih.