Ruska Audrey Hepburn
15

Instagram influenserka Ekaterina Karaglanova pronađena mrtva u svom stanu u Moskvi

M. A.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Istaknuta ruska Instagram influenserka pronađena je mrtva s ubodnim ranama na vratu u svom unajmljenom stanu u Moskvi, navodi lokalna policija. Naime, Ekaterina Karaglanova pronađena je u petak nakon što je njena porodica podigla uzbunu pošto ju nekoliko dana nisu uspjeli dobiti.

Karaglanova, koja je na Instagramu imala više od 85.000 pratilaca, je nedavno diplomirala na moskovskom medicinskom fakultetu. Policija je rekla da razmatra ljubomoru kao mogući motiv ubistva.

Ona je nedavno započela novu vezu i planirala je otputovati u Holandiju kako bi 30. jula proslavila rođendan, prenosi ruski dnevnik Moskovsky Komsomolets (MK). Međutim, roditelji su se zabrinuli nakon što je nisu uspjeli dobiti na telefon iako su pokušavali nekoliko dana.

Zatim je porodica kontaktirala njenog stanodavca i zatražila pristup njenom stanu, gdje su u hodniku pronašli kofer s njenim tijelom. Otac Ekaterine Karaglanove pozvao je hitnu pomoć, ali navodno je veća bila mrtva od posljedica uboda u predjelu vrata.

Policija je saopćila da nema dokaza da je u stanu došlo do bilo kakve vrste sukoba, a na mjestu događaja nije pronađeno oružje, piše BBC News.

Dodali su da je na snimcima CCTV-a bivši dečko Karaglanove u vrijeme ubistva nakratko uočen u blizini njenog stana, ali su rekli da ove navode dodatno istražuju.