Presretan što odlazi
56

Baleov pogled upućen Zidaneu u trenutku kad je Real gubio 7:1 govori sve

N. K.
Gareth Bale (Foto: Screenshot)
Gareth Bale (Foto: Screenshot)
Nogometaši Real Madrida sinoć su pretrpjeli jedan od najtežih poraza u historiji budući da ih je Atletico u International Champions Cupu u New Jerseyju uništio s čak 7:3, a samo nekoliko sati ranije Marca je objavila da Gareth Bale napokon odlazi iz Kraljevskog kluba.
U tekstu uglednog lista stoji kako su ovo posljednji sati Balea u Madridu te da nas sitnice dijele od finalizacije potpisa za kineski Jiangsu Suning.

Velšanin je tako sinoć odigrao možda posljednju utakmicu za klub u kojem je za šest godina osvojio čak četiri Lige prvaka.

Realov trener Zinedine Zidane odavno je javno rekao kako Balea više ne želi u ekipi te da klub radi na tome da ga se što prije riješi.

Bale je u igru ušao u 62. minuti umjesto Marcela, ali za razliku od ostatka Realove ekipe, njemu blamaža protiv Atletica nije teško pala budući da je zavaljen na klupi s osmijehom pratio šta se događa na terenu.

Bio je dobro raspoložen i kad je ušao u igru, a indikativan pogled i smiješak upućen Zidaneu u trenutku kad je na semaforu stajalo 7:1 očito govori kako je presretan što odlazi iz Reala.