U podrumu
5

Pogledajte gdje su narkodileri u Srpcu "skrivali" laboratoriju za proizvodnju droge

S. H.
U okviru jučerašnje akcije kodnog naziva "Ris", koju su proveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Srpcu, otkrivena je velika laboratorija za proizvodnju droge.
Uhapšene su dvije osobe koje su laboratoriju kamuflirale u podrumu nepoznate radionice.

Snimak koji objavljujemo pokazuje da se radi o izuzetno velikom prostoru i velikoj količini droge te opreme koja se koristila.

Uhapšene osobe se terete za proizvodnju i promet opojnih droga. Ovo je još jedna značajna akcija policije u borbi za suzbijanje trgovine drogom. Policijski službenici SIPA-e još uvijek vrše pretrese stambenih i poslovnih objekata na dvije lokacije na području Srpca, i u dosadašnjem toku aktivnosti otkrivena je laboratorija s vještačkim uslovima za uzgoj marihuane te privremeno oduzeta veća količina opojne droge, novca, raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon okončanja navedenih aktivnosti koje se izvode po naredbama Osnovnog suda u Gradiški i Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, osumnjičene osobe će biti privedene u prostorije SIPA-e i nad njima će se izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u daljnju nadležnost postupajućem tužilaštvu.

Prije 11 dana policija u RS-u uhapsila je četiri osobe koje su također imale laboratoriju za proizvodnju droge.