1. pretkolo
230

Sjajni rezultati bh. klubova: Zrinjski i Radnik ostvarili velike pobjede u Evropskoj ligi

K. H.
Predstavnici BiH u Evropi, ekipe Zrinjskog i Radnika, upisale su velike pobjede u prvim susretima 1. pretkola Evropske lige protiv Akademije Pandev iz Sjeverne Makedonije i Spartak Trnave iz Slovačke.

Zrinjski je već u prvom susretu na Nacionalnom stadionu Toše Proeski u Skoplju porazio Akademiju Pandev s velikih 3:0 i već sada Plemići su faktički osigurali prolazak u narednu fazu.

Da je tim iz Mostara u Sjevernu Makedoniju stigao po pozitivan rezultat, bilo je jasno već u 12. minuti kada centaršut Kadušića s desne strane u pogodak pretvara Hadžić koji glavom donosi prednost svojoj ekipi. Samo 16 minuta nakon toga, Zrinjski preko Mandića postiže i drugi pogodak.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku Zrinjski je uspio postići još jedan gol i to preko Govedarice koji je lijepo pogodio za konačnih 3:0.

U isto vrijeme počeo je i meč između Radnika iz Bijeljine i Spartaka iz Trnave, a bh. klub je ostvario pobjedu rezultatom 2:0.

Vodstvo Radniku donio je Nedim Mekić sjajnim pogotkom u 34. minuti, a konačnih 2:0 i veliku prednost pred revanš u Slovačkoj postavio je Đurić u trećoj minuti drugog poluvremena.

Revanši se igraju za sedam dana u Mostaru, odnosno u Slovačkoj.