Ne krije bijes
83

Messi ljut nakon poraza od Brazila: Nisu nam dosuđena dva penala

N. K.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Kapiten reprezentacije Argentine Lionel Messi bio je zadovoljan utakmicom polufinala Copa Americe (0:2), ali je bio veoma ljut zbog sudijskih odluka.
"Odigrali smo odličnu utakmicu, nisu bili ništa bolji od nas. Momci su se mnogo žrtvovali i zaslužuju poštovanje. Argentina ima materijal da nastavi rasti. Pokušavali smo, nisu nas nadigrali, dva puta smo pogodili okvir gola, ali tu dobru igru nismo pretvorili u gol. Ono što je važnije od rezultata je da smo pokazali kako smo dorasli zadatku", rekao je Messi.

Argentina je čak u nekim trenucima ostala i bez sreće jer je dva puta pogodila okvir gola, a Messi i društvo smatraju kako su oštećeni sudijskim odlukama.

"Nisu nam dosuđena dva penala. Postojale su jasne situacije u kojima smo oštećeni, ali sudija nije gledao VAR", istakao je Messi.

Možda i posljednja prilika da Messi dođe do nekog trofeja s Argentinom je sljedeće godine kada se opet igra Copa America i to u Kolumbiji i Argentini, ali jedan od najboljih igrača svih vremena malo je govorio o tome hoće li i dalje igrati za nacionalni tim.

"Ukoliko budem mogao pomoći, to ću i uraditi. Veoma se dobro osjećam u ovoj grupi igrača", poručio je Messi.