Užarena rasprava
231

Zastupnik SDP-a Ivan Boban: Komšić je persona non grata tamo gdje su dominantno Hrvati

A.D.
Ivan Boban
Ivan Boban
Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH došlo je do užarene rasprave između zastupnika SDP-a Ivana Bobana i zastupnika DF-a Samera Rešidata, a predmet rasprave bio je lider DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Rešidat se u jednom momentu obratio Bobanu, koji je u svojoj diskusiji osporavao legitimnost Komšića u Predsjedništvu BiH upitavši ga čiji je kandidat bio Komšić na izborima 2006. i 2010. te da li je kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Boriša Falatar na proteklim izborima za njega legitiman.

"Komšić jeste bio kandidat SDP-a u nadi da će integrirati društvo, međutim ispostavilo se, koristit ću se terminologijom HDZ-a, da je on zbilja postao persona non grata tamo gdje žive dominantno Hrvati. A s druge strane, kandidat Naše stranke zahvaljujući ponašanju Komšića nije imo nikakve šanse u dijelovima gdje žive dominantno Hrvati iako je redovno posjećivao i Široki Brijeg i Ljubuški. Bio je prihvaćen ali su mu ljudi rekli dok je god ovakvo stanje mi nažalost ne vidimo alterantivu", kazao je Boban dodavši "Željko Komšić jeste imao priliku, međutim prokockao je".