Nakon ročišta
462

Zdravko Mamić kritikovao hrvatsko, a hvalio bh. pravosuđe: BiH je moja nada i moja budućnost

Klix.ba
Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić kazao je nakon ročišta održanog u zgradi Suda BiH da vjeruje u Bosnu i Hercegovinu, a samim tim i u njeno pravosuđe.

"Ovo su za mene sve stresne faze. Mene su moji advokati, koji su u evropskim razmjerama veličina, uvjeravali da nema šanse da se moja optužnica potvrdi, da nema šanse da se meni sudi, ali vidite da se suprotni procesi odvijaju u Hrvatskoj. Ovdje u Bosni i Hercegovini kao da sam se ponovo rodio. Mogu reći sve najljepše. Ljudi me toliko vole. Ne mislim samo danas, nego općenito ovih godinu dana. Samo ljubav, ljubav. Zato kažem da je BiH i moja nada i moja budućnost", kazao je Mamić.

Naveo je da ga za sada finansira brat, ali da još uvijek može raditi.

"U svim optužnicama podignutim protiv mene ne možete nigdje iščitati da sam oštetio državni budžet ili utajio porez za jednu lipu. Razumijem da se meni hrvatski režim navalio na kosti iz političkih razloga, ali mi nije jasno kako se novinari ne zapitaju kako je moguće da se čovjeku ne stavlja na teret da je oštetio klub za jednu lipu, a pritom nije oštetio klub. Ja vidim da se želi pošto-poto moja eliminacija", istakao je Mamić.

Zaključio je kako je BiH njegova druga država, sudbina i nada.

"Zahvaljujem što me ovdje tretirate kao čovjeka", rekao je Mamić.