Sarajevo
57

Parking kod Pionirske doline prazan i zatvoren, vozila parkirana na trotoaru

Klix.ba
Posjetioci Pionirske doline u kojoj se danas održava velika porodična zabava "Porodični i ekološki dan" negoduju jer je parking u ulici Patriotske lige, preko puta Pionirske doline, još uvijek zatvoren.

Fikret Čolić, predsjednik Mjesne zajednice Betanija, izrazio je nezadovoljstvo zbog problema neregulisanja neiskorištenog parking prostora.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

"Danas je u prostoru Pionirske doline svečarski dan, a s ovog prostora se šalje izuzetno ružna slika. Neiskorišteni parking prostor već duže vrijeme 'zjapi prazan', bruka je i sramota da ljudima koji dolaze ovdje nije omogućen parking. Mi smo s nivoa mjesne zajednice uputili zahtjev Ministarstvu saobraćaja KS da se što je prije moguće riješi ovaj problem", rekao je Čolić.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

U Pionirsku dolinu danas su došli mnogi roditelji sa djecom i svi su imali isti problem - nisu imali gdje parkirati automobil pa su bili prinuđeni parkirati automobil na udaljenim i nepredviđenim mjestima za parking. Sve to uzrokuje i saobraćajni kolaps.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

"To je besmislica, zbog prepucavanjaodređenih političkih struktura ispaštaju građani. Došla sam s dvoje male djece i morala sam se parkirati kod KCUS-a, a parking preko puta Pionirske doline je prazan. Sve to jednostavno može biti riješeno", rekla nam je jedna sugrađanka.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Podsjećamo, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su krajem marta usvojili inicijativu kojom od menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu traže da parking u ulici Patriotske lige, preko puta Pionirske doline, vrati KJKP "Rad".