Policijska istraga
29

Detalji ubistva Bosanca i ranjavanja njegovog sina u Salzburgu: Napadač ispalio samo dva hica

Klix.ba
Foto: APA
Foto: APA
Nakon što je u utorak navečer ispred restorana u Salzburgu (Austrija) ubijen 46-godišnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine, isplivali su i detalji ovog ubistva.
Naime, navedeni državljanin BiH ubijen je u pucnjavi ispred jednog lokala, a njegov 24- godišnji sin pri tome je povrijeđen.

Nakon nalaza obdukcije, navedeno je da je 46-godišnjak pogođen u gornji dio dijela, te je odmah preminuo od zadobivenih povreda. Njegov sin je pogođen u nogu.

Foto: APA
Foto: APA

Kako prenosi portal Oe24, ovaj mlađi muškarac je bio gost jednog lokala nakon čega je naišao jedan muškarac koji ga je počeo vrijeđati. Nakon toga ga je navedeni muškarac, kako je rekao 24-godišnjak, počeo i udarati.

Ubrzo je pozvao u pomoć svog oca koji je također bio gost tog lokala. Nedugo nakon toga su se obojica pojavila pred tim muškarcem, a on je iz pištolja pucao prvo u mlađeg, a potom i u starijeg Bosanca.

Nepoznati napadač je nakon toga pobjegao, a policija još traga za njim. Prema dosadašnjem toku istrage, napadač je iz pištolja ispalio tek dva hica. Jedan je bio koban za 46-godišnjaka, dok je drugi teže ranio njegovog sina.

Još nije poznato o kakvim se razmiricama radi, te da li je svemu kumovao alkohol.