U mjestu Ramići
28

Zbog klizišta obustavljen saobraćaj na putu Banja Luka - Prijedor

Klix.ba
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Zbog klizišta u mjestu Ramići jutros poslije 7:00 sati došlo je do obustave saobraćaja na magistralnom putu Banja Luka - Prijedor.

Također, prema informacijama Automoto saveza RS-a jutros od 5:15 sati na magistralnom putu M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake.

Na magistralnom putu M-16.1 Banja Luka - Prnjavor kod pumpe Dušanić na ulazu u Prnjavor saobraćaj se odvija otežano jednom trakom.

Od 7:00 sati na magistralnom putu M-4 Teslić - Kotor Varoš preko prevoja Borja zbog odrona se saobraćaj odvija jednom trakom.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke u mjestu Jezero (M-5 Jajce-Bihać) u dužini od oko 50 metara zaplavljena je jedna saobraćajna traka pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put M-4 Banja Luka -Doboj, u mjestu Vrela, općina Teslić.

Zbog odrona je saobraćaj potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta R-473 Tedin Han - Teslić u mjestu Kamenica.

Na regionalnom putu R-474 Doboj - Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na cestu, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Stanje na poplavljenim područjima u BiH pratite i danas na portalu Klix.ba. Javite nam kakva je situacija kod vas. Šaljite fotografije i videe na [email protected]