Strah od krađe
18

Miličević za Klix.ba: Vanredno stanje u Tesliću dok se ne otvore preostale četiri vreće

D. Be.
Milan Miličević
Milan Miličević
Od zatvaranja biračkih mjesta u Tesliću prošlo je više od 24 sata, a vanredno stanje nakon glasanja o opozivu načelnika ove općine Milana Miličevića i dalje traje. Napetost raste, a policija osigurava prostor kako ne bi došlo do eskalacije.

Aktuelni načelnik Teslića o čijoj sudbini su se izjašnjavali stanovnici ove općine na referendumu u razgovoru za Klix.ba kaže da će situacija ostati vanredna dok se ne otvore preostale četiri vreće s glasovima.

"Držimo vanrednom situaciju dok ne dobijemo konačan rezultat i dok se preostale četiri vreće ne otvore. Policija osigurava sve, a mi imamo naše posmatrače koji dežuraju 24 sata i smjenuju se na svaka dva sata", rekao je Miličević za Klix.ba.

On ističe da je napravljeno krivično djelo jer po zakonu Komisija za sprovođenje referenduma je dužna 24 sata nakon zatvaranja biračkih mjesta dati konačne rezultate.

"Taj rok je prošao, a rezultata nema. To je samo po sebi krivično djelo. Ipak prema sinoćnjim preliminarnim rezultatima na 65 obrađenih biračkih mjesta, moja prednosti je oko 4.000 glasova", dodao je aktuelni načelnik Teslića.

On ističe da bi opoziv uspio potrebno je skoro nemoguće.

"Potrebno je, teoretski, da su svi iz preostala četiri sela izašli na izbore i da su svi glasali za moj opoziv. Četiri vreće stoje i imaju još koverte iz dijaspore da stignu do 8. marta. Sve nadgledamo jer je druga ekipa vjerujte spremna na sve", zaključio je Miličević u razgovoru za naš portal.

U Tesliću vanredno stanje na ivici sukoba između SDS-ovaca i SNSD-ovaca traje od sinoć kada su iz stranke čiji je lider Milorad Dodik optužili suprotnu stranu da je režirala referendum, dok iz SDS-a ističu da SNSD želi vršiti manipulacije pri brojanju glasova.