Incident u Sarajevu
135

Reportera portala Klix.ba je napala estradna pjevačica i bivša borkinja Esma Turulja

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Jedna od napadačica na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans je bivša pripadnica Armije RBiH i pjevačica Esma Turulja iz Sarajeva. U trenutku kada su novinari radili svoj posao, Turulja je zajedno sa desetak bivših boraca na njih nasrnula metalnom šipkom i šakama.

Društvene mreže su preplavljene fotografijama koji prikazuju incident napada na reportere, a u centru pažnje je gotovo uvijek Turulja zbog činjenice da je na fotoreportere krenula sa dugačkom metalnom šipkom.

Foto: Didier Torche
Foto: Didier Torche

Njome je bivša borkinja reporteru portala Klix.ba pokušala nanijeti potencijalno opasnu povredu, ali je njegov kolega sa Al Jazeere Balkans uspio spriječiti i time zadobio povredu ruke.

Podsjećamo, reportera portala Klix.ba prvo je napala demobilisana borkinja koja je zatražila da obustavi fotografisanje nakon čega je zahtijevala i da joj preda fotoaparat. Nakon što je to odbio nastalo je komešanje prilikom čega ga je opkolilo desetak demobilisanih boraca koji su ga počeli udarati šakama.

Nakon intervencije policije i kolega s Al Jazeere koji su također napadnuti reporter je odveden na sigurno nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja povreda.