10 disciplina
66

Dajana Dangubić predvodila tim Oružanih snaga BiH na takmičenju u SAD-u

FENA
Potporučnik Marko Vidović, narednik Matija Ivaković, vojnik Ermin Hajrić i vođa ekipe potporučnik Dajana Dangubić su 15. do 18. marta učestvovali u takmičenju "Best Warrior Competition" (BWC) u organizaciji Nacionalne garde Marylanda u SAD-u i morali se iskazati u 10 različitih disciplina.

Njih su danas primili ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga (OS) BiH brigadni general Senad Mašović i uručili im pohvale i priznanja za zavidne rezultate koje su postigli.

Pendeš je čestitala takmičarima na uspjesima koji su postigli na tom prestižnom takmičenju te je uručila pohvale svakom od takmičara za unapređenje ugleda OSBiH, a u ime OSBiH načelnik Zajedničkog štaba general-bojnik Mašović je takmičarima uručio Coin OSBiH.

Pendeš i Mašović su istaknuli vrijednosti OSBiH koja se ogleda u ljudskim resursima, što potvrđuju i svakodnevni uspjesi pripadnika OSBiH na različitim takmičenjima, školovanjima, učešću u mirovnim misijama, gdje je međunarodno priznat profesionalizam naših pripadnika. Također, naglasili su da je to ujedno i pokazatelj transparentnog i kvalitetnog odabira kandidata prilikom prijema u profesionalnu vojnu službu, te da upravo na tim vrijednostima žele graditi budućnost Oružanih snaga BiH.

Ceremoniji su prisustvovali vojni izaslanik SAD u BiH brigadir Mark Karas i šef ODC misije u BiH pukovnik Corey Shea.

Takmičenje je realizirano u okviru Programa saradnje "Vojska vojsci" (M2M SPP), te uz pomoć Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.