{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić posjetio mljekaru Meggle u Bihaću

F
19.9.2015. u 12:59
22
49
Zvizdić posjetio mljekaru Meggle u Bihaću
22
Zvizdić posjetio mljekaru Meggle u Bihaću
U okviru posjete Unsko-sanskom kantonu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Emdžadom Galijaševićem posjetio je mljekaru Meggle.
Tom prilikom, direktor mljekare Meggle Kemal Hrnjić zahvalio je Vijeću ministara BiH i resornom Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na omogućavanju izvoza mlijeka u Evropsku uniju. Rekao je da je ta odluka najkorisniji potez za mljekarsku industriju.

On je upoznao goste o razvojnim projektima i istaknuo da mljekara ima oko 3.500 kooperanata koji predaju oko 50 miliona litara kvalitetnog mlijeka.

Rekao je i da proširuju proizvodnju na 100 miliona litara i time postaju regionalno značajan proizvođač. Istaknuo je i da imaju plan za ulaganje dodatnih 11 miliona KM u razvoj kvaliteta mljekare.

Predsjedavajući Zvizdić je pohvalio uspjehe mljekare i rekao da će Vijeće ministara BiH raditi na poboljšanju poslovnog ambijenta kroz poboljšanje zakonskih i drugih propisa, a u cilju poboljšanja izvoza naših proizvoda i kako bi se obezbijedio dolazak kvalitetnih stranih investicija.

On je rekao da je obezbjeđivanje uslova za izvoza mesa, krompira, mlijeka i mliječnih proizvoda veliki uspjeh koji je podstrek za nastavak daljnjeg rada na proširenju liste naših kvalitetnih proizvoda, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: