Država s jasnim planom
2

Zvizdić: Novi aerodrom u Istanbulu je dobar primjer uspješnog spoja javnog i privatnog kapitala

Piše: M. N.
Predsjednik Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić čestitao je Turskoj na otvaranju prve faze novog aerodroma u Istanbulu za koji je rekao da je u arhitektonskom smislu grandiozan projekt.

Istakao je kako je Turska postala čvorište povezivanja kontinenata, ljudi, saobraćaja, trgovine i razmjene između različitih zemalja svijeta.

"Aerodrom će u konačnici godišnje imati više od 170 miliona putnika i to govori o mega projektu koji je dobar primjer kako država koja ima jasno zacrtane planove i ciljeve, koja u realizaciju tih ciljeva uključuje privatni kapital i napravi spoj između javnog i privatnog, vrlo brzo uspješno realizuje projekte", kazao je Zvizdić.

U ime Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH čestitao je Turskoj 95 godina nezavisnosti kazavši kako je ta zemlja postala jedna od najvažnijih zemalja svijeta, ali i jedna od najvažnijih zemalja za BiH u regionalnom, političkom i ekonomskom smislu.

"To je bila prilika i za bilateralne susrete s kolegama iz regiona i ovakve posjete znače otvaranje nove privredne, ekonomske i kulturološke saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, ali i Zapadnog Balkana s Turskom i drugim zemljama čiji su predstavnici bili prisutni na ceremoniji", kazao je Zvizdić.