{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zepter" kupio "Kozaru" za dva miliona KM

S
31.12.2010. u 09:07
0
1
"Zepter" kupio "Kozaru" za dva miliona KM
0
"Zepter" kupio "Kozaru" za dva miliona KM
Drvno-industrijsko preduzeće (DIP) "Kozara" iz Bosanske Dubice na licitaciji je za 2,05 miliona KM kupila firma "Impregnacija" iz Beograda, čiji je vlasnik srpska kompanija "Zepter".
Stečajni upravnik DIP "Kozara" Dušan Kovačević potvrdio je da je prodaja izvršena juče u Okružnom privrednom sudu u Banjoj Luci, poslije sedam neuspješnih licitacija, te da su za ovu firmu bila zainteresovana četiri ponuđača.

"Uslove licitacije je ispunjavalo samo 'Zepterovo' preduzeće 'Impregnacija' i za 2,05 miliona maraka postalo je novi vlasnik 'Kozare'", rekao je Kovačević.

On je naglasio da je "Zepter" kupovinom "Kozare" preuzeo obavezu da zaposli određeni broj radnika, te da se tri godine bavi osnovnom djelatnošću ovog preduzeća, a to je proizvodnja namještaja.

Predstavnik beogradske "Impregnacije" Andrija Mišković rekao je da će za dva mjeseca, kada budu završene potrebne procedure, početi oživljavanje te dubičke firme.

"Potrudit ćemo se da preduzeće "Kozara" oživi i da ponovo počne da radi punom parom" rekao je Mišković.

On je naglasio da će najprije sagledati sve moguće potencijale preduzeća i po potrebi zamijeniti dotrajalu tehnologiju.

"Nastojaćemo da ne proizvodimo samo čuveni namještaj ovog preduzeća 'Barbara', već da počnemo da proizvodimo i druge vrste namještaja", istakao je Mišković.

Predstavnik "Impregnacije" dodao je da će ova firma nastojati da doprinese industrijskom i ekonomskom razvoju Bosanske Dubice, ali i regije.

Stečaj u DIP "Kozara" pokrenut je 2008. godine, a ukupna dugovanja preduzeća iznosila su oko 15,9 miliona maraka.

Skupština povjerilaca početkom decembra odlučila je da se preduzeće ne može prodati ispod dva miliona maraka. Vrijednost DIP "Kozara" ranije je procijenjena na 11 miliona maraka.

Na licitaciji za kupovinu DIP "Kozara", pored beogradske "Impregnacije", učestvovala su i preduzeća "Foresta" iz Kostajnice, "Novi drvni kombinat" iz Sremske Mitrovice i "Agroflora" iz Bosanske Dubice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: