{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenicatrans prvi u BiH uveo beskontaktne čip kartice

F
29.8.2008. u 11:23
0
4
Zenicatrans prvi u BiH uveo beskontaktne čip kartice
0
Zenicatrans prvi u BiH uveo beskontaktne čip kartice
Javno komunalno preduzeće Zenicatrans-prevoz putnika d.d. Zenica prvi je bh. prijevoznik koji je uveo prodaju mjesečnih beskontaktnih čip kartica.
Direktor JKP Zenicatrans-prevoz putnika Jusuf Borić izjavio je danas da će od 1. septembra u prodaju biti pušteno 5.000 čip kartica koje će se u prvo vrijeme moći koristiti u 18 voznih jedinica (autobusa) i na 14 gradskih i prigradskih linija.

«Korisnici su sve kategorije stanovnika, učenici, studenti, radnici, penzioneri. Cijena beskontaktne čip kartice iznosi 10 KM. Ovaj iznos predstavlja kauciju i plaća se samo prilikom prve prodaje. Svaki naredni mjesec vrši se dopuna istih kartica. Dopuna se može vršiti na broj vožnji ili na odgovarajuću novčanu vrijednost. Za plaćanje u gotovom korisnici će dobiti popust od 20 posto», izjavio je Borić.

U ovom preduzeću vjeruju da će uvođenjem jedinstvenog načina naplate unaprijediti poslovanje, odnosno povećati prihode.

Sponzori projekta su Turistička zajednica ZDK-a, Općina Zenica i Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Zato će prve kartice biti uručene općinskom načelniku Husejinu Smajloviću, kantonalnom premijeru Miralemu Galijaševiću, resornom kantonalnom ministru Nerminu Mandri i direktoru TZ ZDK-a Senaidu Šabanoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: