Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hrvatski dug je u autocestama koje se svake godine otplacuju kada turisti navale i plate putarinu, a da ne govorim koliko im samo turizam donese novca a cime da mi otplatimo i ovaj \"mali\", a bome nije nimalo mali dug za zemlju poput BiH, niti turizma, niti uspjesne ekonomije niti imamo dobre ceste pa da ih bar uvalimo u koncesiju
ovaj je dobro odgovorio (@ekonom): \"srecom nemamo inteligentne i sposobne politicare da znaju da se zaduze. nasi samo znaju da kradu i da se zadovolje mrvicama.\"
eh pa treba biti pametan pa ne posuditi ono sto nemozes vratiti, a ne napasti strance kamenjima.. i zatvoriti se kao sjeverna koreja, nas 3 miliona hahaha, tvoji istomisljenici fakat bi uzrokovali samoubistvo bosne, ali pola vas su c3tnici koji se prave kao bosanci ovdje na ovom gladnom portalu :D
Jedan rijetkih poteza koji izgledaju promišljeno je slanje vojnika u Afganistan u zamjenu za ulazak u NATO (koji istina više nije garant ničega osim prodaje američkog oružja). Sankcije Iranu - odlična prilika da nešto ušićarimo, Iranu je svejedno kako ćemo glasati Amerima nije - pa onda treba uzeti što više za taj jedan nevažaN glas Za.
Ovo sa stadionom ne kontam ali nema veze. Hoću da kažem da ako Đazira dođe u BiH to je dobro za ekonomiju a niko nam neće zamjeriti osim ovih internetnih galamdžija. Međutim kad dođe MMF da posudi para to je isto kao da si i ti i djeca ti skočila s mosta ko Branko. Ako nam za taj kredit nude političku korist (kao Hrvatska Oluja za Bechtel autoput) onda je to još u redu. Međutim kod kvazidržava MMF da lihvarski kredit za sitnu proviziju ovih na vlasti.
sokuse, hoces sada reci da se sa libijcima pocnemo saradjivati opet, mozda i sa iracanima? hoces jedan stadion pun ljudi da se bocka SAD interese po planeti, i da ocekujemo da nam ne priznaju RS kao drzavu, sta vise hoces, jos samo da nam opises kako bi zelio skociti sa mosta da bi uspio ekonomski? kad cemo se zatvoriti kao sjeverni korejci? valjda tad nas nece moci kolonizirati SAD kao sto ti zamisljas hahaha? :)
Ne, nisam to rekao nego upravo to drugo. Samo mi sami smo sebi krivi, ni Tito ni Bog ni stranci (koji su tu zbog sebe). Treba dodati da smo mi, takvi kao ti pogotovo, izgubljeni. Dok ostali svijet polomi noge trčeći za arapskim parama mi to sebi prebacujemo kao islamizaciju?!? Treba shvatiti isto tako da od Engleza i Zapadna sve što možeš dobiti je vojno-politička podrška koju moraš platiti debelim padom standarda.
Evo mene opet! Svi se zagrijali, super! SFRJ je ekonomski bila slaba, razlog je naveden (JNA). Da se odrzi socijalni mir (nezaboravite ustanak u Krajini) KP i Tito su izdali pasose sa kojim se moglo putovat po \"relativno\" cijelom svijetu. Okolnosti su tada bile idealne (50-ti do 70-ti). Tako se moglo rijesit vise od 10% stanovnista (nizeg obrazovanja, a dosta je bilo i gladno!!!) . A isti ti su svake godine slali / trosili nekoliko Mrd. KM u SFRJ. Jos jedan primjer, nezaboravite da su Bosnjaci (muslimani) napravili nekoliko dobrih poslova za Titu (Irak, Alzir, Libija,...) . ....
dobro sukuze, kamenovati strance kao taliban, kad cemo poceti? ne treba nama niko u bosni, zatvoriti se ko sjeverna koreja jelde? svi su nam krivi sem mi sami, nije problem....
Mizerno je optuživati Tita (ili Boga što rade nenacionalisti) za današnje očajno stanje. Lakše je priznati - nezrela i nesposbna nacija sa par sitnih lopova na vlasti, od kojih je samo Dodo malo veći lopov. Stranci su ovdje zbog sebe i njima ide dobro ali neće još dugo jer i oni žive na kredit od kad je nestalo država za razvaliti.
Da djeca gore u Ljubici Iveziću su krivi Tito i vatra.
eto prosjecna je post komunisticka ekonomija... kao sto je i bila prije rata.... to hocu da kazem, sta imas na to reci?
Postkomunizam te unazadi za 1oo godina, a koliko traje postkomunizam? Izvini ja sam imao komunističko obrazovanje manje više se govorilo samo o eksploataciji i kolonijalizmu, o bogatstvu pojedinaca i masi beskućnika.
Hoćeš reći da je Hrvatska stigla Latviju od koje je bila naprednija hiljadu puta? Svaka čast.
kakvo je ovo poredjne cifru u velikom vremenskom razmaku bez uzimanja u obzir faktor inflacije??? amateri!!!