{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Želite li se zaposliti naredne godine, evo gdje trebate otići

S
25.12.2010. u 20:10
0
13
Želite li se zaposliti naredne godine, evo gdje trebate otići
0
Želite li se zaposliti naredne godine, evo gdje trebate otići
Foto: AFP
Indija je prestigla Kinu na samom vrhu Forbesove liste zemalja sa najvećim šansama za zaposlenje u sljedećoj godini (42 posto). Kina je ostala na drugom mjestu sa 40 posto, a treći je Tajvan sa 37. Ove zemlje će 2011. imati najveću potrebu za radnom snagom.
Plate u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu ove godine naglo su porasle, dok se Kina suočava sa sve većom konkurencijom susjeda.

Američki finansijski magazin sastavio je listu na osnovu analiza tržišta koju je provela kompanija Manpower.

Istaknuto je da su rezultati do kojih se došlo iznenađujući s obzirom na "nevjerovatan porast šansi za zaposlenjem" u ovim zemljama. Istraživanje tržišta obuhvatilo je 64.000 direktora i menadžera za ljudske resurse iz javnih i privatnih kompanija širom svijeta.

Brazil se našao na četvrtom mjestu u poretku sa 27 posto šansi, a slijede Turska sa 26, Singapur, Peru, Kostarika, Argentina, Australija i Hong Kong. U Brazilu je samo u toku protekle godine otvoreno 1,5 miliona radnih mjesta.

U Sjedinjenim Američkim Državama perspektiva je bolja nego što se vjerovalo, dodaje Forbes.

Od očekivanih novih radnih mjesta njih 47 posto otvorit će se u 10 zemalja na američkom kontinentu, 24 posto u osam azijskih i pacifičkih zemljama, te 29 posto u Evropi, Bliskom istoku i Africi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: