{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog recesije bogati Amerikanci ostaju bez luksuzne robe

F
20.3.2009. u 14:26
0
0
Zbog recesije bogati Amerikanci ostaju bez luksuzne robe
0
Zbog recesije bogati Amerikanci ostaju bez luksuzne robe
Ekonomska kriza pogađa i bogate Amerikance. Firme koje u procesu sudske pljenidbe oduzimaju imovinu zbog neplaćanja zajma imaju sve više posla. Često se plijeni i luksuzna roba poput jahti i privatnih mlažnjaka. Jedna takva tvrtka na Floridi ima četiri puta više posla nego prije, javlja Glas Amerike.
Randy Craft, iskusni pljenitelj, ističe da je trenutno najviše posla s luksuznim plovilima. Samo u prošloj nedjelji zaplijenio ih je u čak šest saveznih država.

"Kada dođem do takvog čamca, obično čekam dok nikoga ne bude u okolini. Onda uskočim i nastojim što brže upaliti motor. U 90 posto slučajeva uspijemo i niko ne zna što se događa dok se posao ne obavi," kaže Randy Craft.

On radi za tvrtku International Recovery Group ili IRG, jednu od najvećih koje se bave zapljenom luksuzne robe kad vlasnici nisu u stanju plaćati svoje finansijske obaveze.

Taj posao može biti i opasan. Craft kaže da su mu prijetili i lopatom, a bio je i meta jurećih automobila i glisera.

"Ekonomija je u lošem stanju, sve ide nizbrdo i zato su ljudi vrlo ljuti i traže načine kako da se osvete."

Prodaja brodova i jahti strmoglavo je rasla do 2006. Sada ih treba otplaćivati i to je sve teže. IRG trenutno raspolaže s 24 zaplijenjena broda. Vlasnik IRG-a Ken Cage kaže da oduzimanje luksuzne robe najčešće traže banke.

"U ovo doba prošle godine imali smo za 200 posto više posla nego godinu prije. Ove godine imamo za 300 do 400 posto više posla."

Razlog za to je, kako kaže, recesija koja najviše pogađa ljude koji su prije tri ili četiri godine bili vrlo uspješni.

Najviše raste broj oduzetih plovila. Zaplijenjena su i tri privatna aviona koji su sada prizemljeni na aerodromu na Floridi.

"Ne samo da se broj takvih slučajeva povećao nego je i vrijednost oduzetih stvari sve veća," pojašnjava Ken Cage.

Tu su i helikopteri, trkaći konji i egzotični automobili.

Ken Cage procjenjuje da je oko 70 posto zahtjeva za zapljenu imovine povezano s problematičnim stanjem na tržištu nekretnina i tako će, čini se, biti sve dok se američka privreda ne oporavi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: