Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Daleko više izgubi od uhljeba, poltrona, uvlakača, ministara, agencija, izmišljenih radnih mjesta, namještenih tendera.....
Glup naslov! U zemlji koja ima ogromne fiskalne i parafiskalne namete, oni bi da uzimaju jos! Skupili 10 milijardi kroz akcize za autoputeve, a napravili autoputa za par milijardi i to uzetih na kredit! Birokratska elita zivi bolje nego u bilo kojoj zemlji EU. Odjebaus!
Ovaj se sistem koristi za stvaranje socijalnih slučajeva od radnika koji odu u penziju/mirovinu. Ne plaćaju se doprinosi na isplaćene plate nego samo na iznos primljen preko banke.Ostatak doprinosa i poreza ostaje VLASNIKU a uposlenik koji i onako radi za mizernu platu iznos iz koverte ne uštedi, nego potroši da bi preživio. KAD ODE PENZIJU/MIROVINU ONDA VIDI DA JE OPLJAČKAN I PRIMA PENZIJU/MIROVINU OD 350 KM A POSLODAVCI, HEROJI KOJI ZAPOŠLJAVAJU, BIVAJU SVE BOGATIJI I BOGATIJI.
Neka smanje do sada oporezovani dio sa 69% na 40% i neka sve oporezuju. Bice vise prijavljenih i vise inkasiranig poreza dugorocno. Ovako je pljacka i svako gleda kaki ce zaje.ati drzavu
da se mogu ikako i plate zadrzati...nek' furda radi djaba...i cude se sto ljudi napuštaju drzavu....samo skracujte , smanjujte i oporezujte..
Pa gdje su ove sad pare od silnih poreza i akciza. Treba jos i topli da oporezuju. Nebi mi bilo krivo da kojim slucajem imaju svrhu silni porezi.
Najbolje je i kašiku (Bakirovu zlatni) radnicima uzeti još iz ruku samo je to jos ostalo....
Institucije su rupa bez dna. Tri puta da nakupe vise prihoda oni bi to potrošili. Iluzorno je pričati o tome
Bakir Dodo i 3 ci traže harac bitte još po narodu Molim...hahahaha
Ukinite topli obrok, prevoz i regres, ali tek kada povećate plate.
Idioti, ukinite svim službenicima besplatne aute, vozače, mobitele, besplatne obroke, reprezentacije i sve što imaju besplatno, stavite ih u isti koš sa narodom pa tek onda oporezujte i topli obrok što radnici jedu.
jos da mogu i zrak oporezovati a na njemu gube 1 milijardu najmanje ...
Najvecim dijelom je to zbog kladionica koje ne placaju poreze gotov nikako, a sve su pod direktnom upravom HDZ lopina :)
Uz sve ovo kreirati nove namjenske poreze a koji će teretiti turiste i goste koji dolaza u BiH a koji koriste za vrijeme odmora Bosansko Hercegoačku infrastrukturu-I ta sredstva namjenski plasirati u programe zadržavanja I zapošljavanja mladih u BiH. Porez na promet nekretnina u potpunosti ukinuti, kao i poreze I carine na uvoz novih tehnologija , izgradnju I sve što bi na neki način poticalo otvoranje novih radnih mjesta i zapošljavanje.
Poreski posebno tretirati bankarski sektor.-ostvarile dobit od 255 miliona km-a prošle godine-a sve strane I sve otišlo iz BiH???
@fbUser1566980969 banke uredno plaćaju sve poreze i zadržavaju kapital shodno Basel direktivama. ne pričaj gluposti
Ovo ko da je Novalić pisao. Hahahahaha, plata 400, topli 180, udri još poreza, federacija godišnje gubi, hahahahhaaahahaha.... ahahahahhaahahahaa
Kada su u pitanju oporezivanja firmi , sve firme koje ostvaruju profit manji od 20000 KM osloboditi poreza,od 20000-100000 KM 20% , preko 100000 35% Uvesti umanjenje od 5 % za vrijednost investicija u nove kapacitete uz detaljnu provjeru (zabraniti uzimanje auta, stanova isl stvari na firmu,kao i štimanje I uklapanje u granice oporezivih razreda na niže).