Aktuelne teme
45

Završena NetWork 11: Najveća poslovno-tehnološka konferencija u BiH okupila preko 1.100 učesnika

Klix.ba
NetWork 11 konferencija
NetWork 11 konferencija
NetWork 11 konferencija je i ove godine uspješno odgovorila izazovima savremenih tehnologija te je svojim učesnicima dala mnoštvo kvalitetnog sadržaja, korisnih predavanja i panel diskusija uz jedinstvenu priliku za druženje i razmjenu iskustava sa domaćim i regionalnim IT stručnjacima.

Po tradiciji, konferencija je postavila visoke standarde u oblasti informacionih tehnologija u BiH, spajajući edukativni i poslovni segment sa strateškim networkingom i umrežavanjem profesionalaca.

Kao i svake godine, fokus je bio na najaktuelnijim poslovno-tehnološkim trendovima. Više od 90 vrhunskih bosanskohercegovačkih, regionalnih i globalnih predavača vodilo je učesnike kroz najvažnije i najkorisnije teme iz svijeta tehnologije, poslovanja i inovacija, od Cloud tehnologije, preko Machine Learning (ML), Security & Compliance, pa sve do budućnosti eCommerca.

Ovogodišnji Business Day donio je perspektive vodećih lica iz organa vlasti i predstavnika ključnih kompanija u regiji. Paneli poput „Povratak u budućnost: Kako digitalni potpis mijenja poslovanje u BiH?", "Fintech u BiH - i šansa i izazov" i "Digitalizacija servisa javne uprave u BiH - čekaju li nas bolji dani?“, izazvali su posebnu pažnju među učesnicima.

"NetWork konferencija je i ove godine potvrdila svoj status najveće i najrelevantnije poslovne tehnološke konferencije u BiH. Svjedočili smo povećanom interesovanju za teme digitalne transformacije i digitalizacije u BiH, što pokazuje da je naša zemlja spremna da korača u korak s globalnim trendovima. Ponosni smo što smo ponovo okupili tako veliki broj stručnjaka i entuzijasta iz IT sektora te omogućili platformu za efikasno umrežavanje i razmjenu iskustava. Network konferencija ostaje najznačajniji IT događaj u BiH i sigurni smo da će naredne godine privući još veći broj učesnika", izjavili su iz agencije Communis, glavnog organizatora konferencije.

Učesnici konferencije imali su priliku osvojiti brojne vrijedne nagrade sponzora i uživati u bogatom zabavnom programu. Nakon brojnih predavanja, prisutni su uživali u nastupima grupa Perpetuum Mobile, Zabranjeno pušenje i Berina Buturovića.