{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen Sajam šljive u Gradačcu

F
4.9.2011. u 14:31
0
4
Završen Sajam šljive u Gradačcu
0
Završen Sajam šljive u Gradačcu
U Gradačcu je danas završen 38. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive na kojem se predstavilo 280 izlagača iz zemlje i inostranstva, saopćila je Služba za informiranje gradačačkog sajma.
Sajam je otvorio premijer FBiH Nermin Nikšić, a zajedno s njim svečanu vrpcu su presjekli ambasador SAD-a u BiH Patrick Moon i Mujo Selimović, dugogodišnji sponzor i partner gradačačkog sajma.

U četiri sajamska dana posjetioci su imali priliku vidjeti bogatu ponudu hrane i pića, alata i mehanizacije, sjemenskog i sadnog materijala, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane i mineralnih đubriva. Ovogodišnji gradačački sajam poljoprivrede okupio je značajan broj bankarskih institucija koje pružaju podršku razvoju agrara, nevladinih organizacija i razvojnih agencija.

"U jednoj teškoj godini za privređivanje, uspjeli smo organizovati Sajam s 30 posto novih izlagača. Zadovoljni smo što su svi programski sadržaji realizovani i što se veći dio firmi predstavio na kvalitetan način. Posebno nas raduje činjenica da su izlagači, koji se prvi put predstavljaju, zadovoljni svojim nastupom, a rezultati ovogodišnjeg sajma u Gradačcu bit će poznati tek nakon analize koju ćemo uraditi narednih dana. Sajmište je obišlo oko 20.000 posjetilaca", rekao je direktor Gradačačkog sajma Husein Topčagić.

Na Sajmu šljive dodijeljena je 41 prestižna medalja za kvalitet ocijenjenih proizvoda, 27 zlatnih, 12 srebrnih, dvije bronzane i jedno priznanje za doprinos. Osim prezentacije proizvoda, posjetioci i gosti sajma imali su priliku prisustvovati brojnim naučnim i stručnim sadržajima na kojima je bilo govora o problemima i najnovijim dostignućima u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Posebna pažnja posvećena je uvođenju standarda u poljoprivrednoj proizvodnji kao uvjet ulaska u EU i bržeg plasmana domaćih proizvoda na inozemna tržišta i udruživanju direktnih poljoprivrednih proizvođača u poljoprivredne zadruge. Održan je stručni skup o temi "Poljoprivredno zadrugarstvo BiH", na kojem su iznesene ocjene i prijedlozi o stanju, mogućnostima i smjernicama za razvoj poljoprivrednog zadrugarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: