Izlaže više od 250 izlagača
0

Otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede u Gradačcu

FENA
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Danas je u Gradačcu otvoren 38. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, na kojem na 13 000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora izlaže više od 250 izlagača iz BiH i zemalja regije.

Svečanu sajamsku vrpcu zajednički su presjekli federalni premijer Nermin Nikšić, američki veleposlanik u BiH Patrick Moon i Mujo Selimović, predstavnik MIMS grupacije, dugogodišnjeg i najvećeg izlagača na Sajmu.

Otvarajući Sajam premijer Nikšić kazao je da je gradačački sajam ponos BiH te kako se nada da će to biti mjesto novih poslovnih inicijativa domaćih i stranih poduzetnika.

"Ako danas uspijemo osigurati uvjete da otvorimo makar jedno novo radno mjesto, možemo reći da smo imali uspješan dan. Ako u ova četiri dana osiguramo nove poslove i otvorimo nova tržišta za naše proizvođače i prerađivače, možemo reći da smo imali uspješan sajam", kazao je federalni premijer Nermin Nikšić.

Na sajmu će biti održano niz okruglih stolova i stručno-znanstvenih savjetovanja te dodjela medalja izlagačima za kvalitet njihovih proizvoda.