Sve spremno za zimu
0

Završen remont banjalučke "Toplane"

SRNA
Banjalučka "Toplana" obavila je sve planirane radove u okviru godišnjeg remonta i otklonila sve kvarove uočene u prethodnoj sezoni grijanja, a punjenje sistema vodom počeće 20. septembra, potvrđeno je Srni u "Toplani".

"Svu pažnju u ovogodišnjem remontu usmjerili smo na ona mjesta gdje je u prethodnoj sezoni bio nešto lošiji kvalitet grijanja, kao što je naselje Starčevica", rekla je Mijatovićeva.

Ona je istakla da su korisnicima u višim dijelovim naselja Starčevica, koji su imali nešto lošiji kvalitet grijanja, umanjeni računi za 25 posto, odnosno korisnicima na posljednjim spratovima i u prizemlju za dodatnih pet posto ili ukupno 30 posto.

Mijatovićeva je apelovala na korisnike "Toplane" da i sami izvrše remont svojih kućnih instalacija ukoliko su imali probleme u prethodnoj sezoni grijanja.

Prema riječima Mijatovićeve, 15 posto stanovnika Banje Luke korisnika usluga "Toplane" imaju dugovanje prema ovom preduzeću. "U novoj sezoni grijanja neredovnim platišama će, ukoliko radnicima 'Toplane' ne dozvole ulazak u stan da bi im isključili grijanje, na adresu stizati prekršajni nalog od Komunalne policije i kazna do 1.000 KM", rekla je Mijatovićeva.

Ona je navela da je cilj da neredovne platiše budu spriječene da, dok se sudskim putem naplati dug, i dalje koriste toplotnu energiju i stvaraju nova dugovanja.

Mijatovićeva je istakla da je svim neredovnim platišama omogućeno da potpišu ugovor o reprogramu duga i njegovo izmirenje u više mjesečnih rata.

"Ukoliko se i o to ogluše, primorani smo da ih tužimo i na taj način će naša potraživanja kad-tad biti naplaćena", ističe Mijatovićeva.

Prema riječima Mijatovićeve, do početka sezone grijanja biće napunjeni rezervoari "Toplane" sa oko 10.000 tona mazuta, te podsjetila da je u prošloj sezoni grijanja, koja je bila izuzetno hladna, potrošeno više od 25.000 tona mazuta.

"Grad je prethodne sezone obezbjedio novac za uspješan završetak sezone grijanja. Od 22 miliona KM kredita koji je prošle godine grad odobrio za nabavku mazuta, polovinom novca izmirili smo sva dugovanja dobavljaču, a druga polovina je iskorištena za nabavku mazuta za predstojeću sezonu", istakla je Mijatovićeva.